Rizoto je doménou Itálie, ochutnejte jej proto v tradiční verzi

Dopřát si něco, co je v daném kraji typické. Moravské víno, ruské pirožky, švédské masové koule a britské hranolky s kusem ryby, to vše už jistě máme za sebou. Ale co takové rizoto? Věděli jste, že je doma hlavně v Itálii a připravují si je trochu jinak, než jak máme ve zvyku my? Verze zpoza Apenin je pro labužníky lepší, neboť smísí různé chuti a vůně do jedinečné kompozice, kterou jistě budete ochutnávat už pouhým pohledem. Při přípravě není důvod někam spěchat, už jen proto, že hotovo bude už za krátkou chvilku!

Italská trikolóra aneb symbióza barev

Není to jen o rajčatech, snítce petržele a mozzarelle, které symbolizují společně italskou vlajku. Rizoto je totiž o mnoha dalších různých odstínech barev, patří k němu i šalotka, bílé víno nebo například také kousek másla. Když dodáte lanýže, dosáhnete skutečné kulinářské dokonalosti a s olivovým olejem také nemusíte nutně šetřit – spíše naopak, pokud jej přidáte trochu víc, neuděláte žádnou chybu. S trochou koření pak celá kompozice vynikne na jedničku, teď už jen sezvat hosty ke stolu, neboť se bude podávat…

Přečtěte si také:  Moderní koberce patří do současných domácností

Klasika, která se nezmění ani v 21. století. Špagety aglio olio jsou dominantní nejen tam, kde se v kuchyni nechtějí příliš namáhat, a přesto by si rádi pochutnali na více než klasickém středomořském jídelníčku. Uvaříte špagety, nakrájíte česnek a chilli papričku, osmahnete ingredience na olivovém oleji a pak už jen zasypete trochou parmazánu, přesně tak, jak to máte rádi. Kdo jednou ochutná Itálii, bude chtít pokračovat – inspirujte se proto zajímavými recepty, díky nimž vaše sváteční tabule ještě více vynikne. A v neposlední řadě, při jejich přípravě nezapomeňte na prémiový olivový olej od Olivum.cz. Díky němu totiž získá pokrm, který uvádíte na scénu, další rozměr.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.